viernes, 19 de febrero de 2016

Julian y Lola en el Parlament en defensa de la Sanidad Pública

 Julián Carrsco y Lola Carrasco en el  Parlament. Després de la trobada del Fórum Social del Baix Llobregat amb el diputat del Grup Parlamentari del PP, a qui l' hem transmès, com a la resta de Grups, la necessitat de revertir la política de retallades al sistema sanitari, de recuperar les plantilles i els drets dels treballadors i treballadores de la salut i de millorar la xarxa de l' Atenció Primària. No ens aturarem en la defensa del Servei Nacional de Salut de Catalunya.

jueves, 18 de febrero de 2016

CANVIEM ESPLUGUES DEFENSA EL SERVEI DE REHABILITACIÓ DEL CAP CAN VIDALET,


CANVIEM ESPLUGUES DEFENSA EL SERVEI DE REHABILITACIÓ DEL CAP CAN VIDALET, EL DRET A LA SALUT  I  A UNA ATENCIÓ SANITÀRIA DE QUALITAT.
Els veíns i veínes dels barris de can Vidalet i de Publilla Cases s'han concentrat i realitzat assemblees a la Plaça de la Bòvila per a reivindicar i debatir sobre la necessitat de mantenir el servei de Rehabilitació del CAP Can Vidalet.

Fa quatre anys que la lluita del moviment veïnal del barri de Bellvitge i de L'Hospìtalet, amb el suport de organizacions polítiques i sindicals, va evitar el tancament del CAP Rambla Marina i va aconseguir de l'administració sanitària el compromís que el centre continui sent un centre d'atenció, a més de preveure la realització d'obres per traslladar-hi el servei de Rehabilitació ubicat al CAP Just Oliveras.

La salut és un dret social fonamental que va més enllà de l'absència de malaltia i es considera un estat complert de benestar físic, mental i social.

Per a Canviem Esplugues és una prioritat la defensa i la mobilització contra les retallades sistemàtiques de recursos del Sistema Públic de Salut a Catalunya, per tal de donar negoci a la privada i canviar el model.

La política del Govern de la Generalitat ha suposat al llarg d'aquest cinc anys:

·         1.400 milions menys de pressupost, el 20% aplicat a l'Atenció Primària.
·         S'han reduït més de 2.000 llits d'hospitals, uns 1.500 d'aguts.
·         S'han tancat serveis i retallat horaris a més de la meitat dels CAP de Catalunya i molts punts d'Atenció Continuada.
·         S'han eliminat  5.000 llocs de treball al sistema sanitari.
·         No s'han cobert un 90% de les substitucions per jubilacions o baixes.
·         Un 20% dels professionals d'hospitals de l'Institut Català de la Salut treballen en condicions laborals precàries.
·         Les retallades han perjudicat molt les llistes d'espera de serveis essencials: quirúrgiques, especialistes, rehabilitació, etc., superant nivells immorals, algunes amb greus consequències per a la salut dels pacients i amb fortes desigualtats territorials.

Aquestes retallades, a més, s'han aplicat afectant especialment la xarxa de l’Atenció Primària i les polítiques de Salut pública, justament els serveis que més incidència tenen en la salut de la població i que més despesa estalviarien.

En menys de cinc anys hem passat a tenir una sanitat menys pública, menys universal i menys equitativa, tant socialment com territorialment. La nostra sanitat s'ha vist intensament afectada per la dinàmica neoliberal de desmuntatge i espoli de l'Estat del Benestar.

Al món que volem, tothom ha de tenir garantit el dret a la salut, sense cap tipus d'exclusió.
Pe tal de garantir-ho, cal vertebrar un veritable Servei Nacional de Salut de Catalunya com a sistema públic, integrat, de cobertura universal, de qualitat, finançat mitjançant una fiscalitat  justa i gratuït  en el moment de l'ús.

Un Servei Nacional de Salut que prioritzi la xarxa de l'Atenció Primària i la dimensió promocional i preventiva, on s'integrin i on s'enforteixin les xarxes avui més fragilitzades però altament significatives en termes de salut, d'inclusió i de redistribució: la xarxa de Salut mental, la xarxa sociosanitària amb prioritat màxima per la integració dels serveis d'atenció domiciliària, la xarxa de Salut sexual i reproductiva, la xarxa d'atenció rehabilitadora.

A Esplugues de Llobregat cal que es construeixi el tercer Centre d'Atenció Primària al barri de Can Clota, cal redimensionar les ràtios de població assignada a la xarxa de recursos sanitaris: L’ABS Can Vidalet té assignada una població prop de 17.000 habitants i l’ABS Lluís Millet prop de 29.000 habitants.

No hem de perdre cap punt d'atenció dels que disposem. Lluitarem per la continuïtat del servei de Rehabilitació del CAP Can Vidalet.